30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (2024)

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (1)

Foto @yeganebarber

Het mulletkapsel maakt een comeback! Deze moderne versie van de klassieke stijl is perfect voor iedereen die een beetje rand aan zijn look wil toevoegen. Er zijn verschillende mullets, dus je kunt de perfecte vinden voor jouw unieke stijl.

We zullen het in dit artikel hebben over de korte geschiedenis van het kapsel en hoe het te onderhouden. Blijf op de hoogte, want we laten je zien hoe je de perfecte Moderne Mullet kunt krijgen!

Wat zijn moderne mullets

De term “mullet” werd voor het eerst gebruikt in de Verenigde Staten in de vroege jaren 1970. Het is afgeleid van het Franse woord voor muilezel, een paardentype. Het mulletkapsel werd populair in Amerika tijdens de jaren 1980 en veel beroemdheden hebben het in de loop der jaren gedragen.

Dit kapsel wordt gekenmerkt door kort, bijgesneden haar aan de zijkanten en achterkant, met lang haar aan de voorkant. Het kan met of zonder knallen worden gedragen. De mullet is een veelzijdig kapsel dat op veel verschillende manieren gestyled kan worden.

Er zijn verschillende mullets, waaronder de klassieke mullet, de rocker mullet, de business mullet en de party mullet. Daarom behandelen we ze allemaal.

30 Meest Populaire Moderne Mullet Kapsels

Gelaagde moderne mullet

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (2)

Foto @barbersukraine

De gelaagde mullet is een moderne kijk op de klassieke stijl. Het haar wordt in lagen geknipt, waardoor het er zachter uitziet. Dit kapsel is perfect voor diegenen die volume aan hun haar willen toevoegen.

Om deze look te stylen, gebruik je een föhn en een ronde borstel om de uiteinden van je haar te krullen.

Quiff Moderne Mullet

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (3)

Foto @mexican_talent

De quiff mullet is een unieke kijk op de klassieke stijl. Het haar wordt geknipt in een quiff, een kapsel waarbij het haar naar achteren en opzij wordt gekamd. Deze look is perfect voor diegenen die hoogte aan hun haar willen toevoegen.

Dit kapsel is het best te stylen met een föhn en een ronde borstel. Gebruik de ronde borstel om het haar bij de wortels op te tillen terwijl je het met de föhn blaast.

Gelikte achterkant moderne mullet

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (4)

Foto @anthonythebarber916

De gelikte mullet is een moderne kijk op de klassieke stijl. Het haar wordt teruggelikt met gel of pomade, waardoor het een strakke en gepolijste look krijgt.

Dus, om deze look te stylen, gebruik je een kleine hoeveelheid gel of pomade en laat je het door je haar lopen. Gebruik een kam om het haar naar achteren te likken. Je kunt ook je vingers gebruiken om deze look te stylen. Zorg ervoor dat je niet te veel product gebruikt, anders ziet je haar er vettig uit.

Vervaagde moderne mullet

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (5)

Foto @shrunknheads

De vervaagde mul is een heel mooi kapsel, zeker als je een meer classy look wilt. De zijkanten en achterkant zijn vervaagd, wat het een strakke en gepolijste uitstraling geeft. De beste manier om dit kapsel te stylen is met een föhn en een ronde borstel.

Gebruik de ronde borstel om het haar bij de wortels op te tillen terwijl je het met de föhn blaast. Dit geeft je de perfecte hoeveelheid volume.

Schokkerige moderne mullet

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (6)

Een andere geweldige mulletstijl is het schokkerige type. Het haar wordt in schokkerige lagen geknipt, waardoor het een getextureerde look krijgt. Dit kapsel is perfect voor diegenen die volume en textuur aan hun haar willen toevoegen.

Om deze look te stylen, gebruik je een föhn en een ronde borstel om de uiteinden van je haar te krullen. Je kunt ook een stijltang gebruiken om beachy golven te creëren. Zorg er wel voor dat je niet te veel warmte gebruikt, anders beschadig je je haar.

Moderne mul met baard

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (7)

Foto @barbersukraine

De mul met een baard is een trendy kapsel onder mannen. Deze look is perfect voor diegenen die wat mannelijkheid aan hun look willen toevoegen. Om deze look te stylen, gebruik je een kleine hoeveelheid gel of pomade en laat je deze door je haar lopen. Gebruik een kam om het haar naar achteren te likken.

Je kunt ook je vingers gebruiken om deze look te stylen. Zorg ervoor dat je niet te veel product gebruikt, anders ziet je haar er vettig uit.

Lange Moderne Mullet

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (8)

Foto @dynasty_barbers

De lange mul is een variatie op de klassieke stijl. Het haar wordt in lagen geknipt, waardoor het er zachter uitziet. Dit kapsel is perfect voor diegenen die volume aan hun haar willen toevoegen. Ook is deze mul een populair surfer kapsel omdat het veel volumes heeft.

Een tip, je kunt ook een stijltang gebruiken om beachy golven te creëren. Zorg er wel voor dat je niet te veel warmte gebruikt, anders beschadig je je haar.

Gekleurde moderne mullet

Als het gaat om spannende ideeën en stijlen, neemt gekleurde mullet de taart. Dit kapsel heeft namelijk twee kleuren – meestal zijn de wortels donker, terwijl de uiteinden licht zijn. Dit is een geweldige manier om wat dimensie aan je haar toe te voegen.

Om dit kapsel te maken, gebruik je een föhn en een ronde borstel om de uiteinden van je haar te krullen. Bovendien kunt u een stijltang gebruiken om beachy golven te creëren en dit kapsel nog beter te maken.

Subtiele moderne mullet

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (10)

Foto @dynasty_barbers

Een andere geweldige stijl is de subtiele mullet. Dit is een uitstekende keuze voor diegenen die wat volume aan hun haar willen toevoegen zonder overboord te gaan. Het haar wordt in lagen geknipt, waardoor het er zachter uitziet.

Gebruik een föhn en een ronde borstel om de uiteinden van je haar te krullen. Er is ook een uitstekende tip om hier te overwegen, en dat is om een stijltang te gebruiken om strandachtige golven te creëren. Dit voegt nog meer volume en textuur toe aan je haar.

Caesar Moderne Mullet

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (11)

Foto @barbershopindonesia.id

De Caesar mullet is een populair mannelijk kapsel, vooral onder degenen die een wat vrolijkere look willen vestigen. Dit kapsel is ook ideaal voor jongens die een beetje mannelijkheid aan hun uiterlijk willen toevoegen.

Om deze look te stylen, gebruik je een kleine hoeveelheid gel of pomade en laat je deze door je haar lopen. Gebruik een kam om het haar naar achteren te likken. Je kunt ook je vingers gebruiken om sommige details zorgvuldig te stylen, maar zorg ervoor dat je voorzichtig bent.

Brede bovenkant met burst fade

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (12)

Foto @barbersukraine

De brede bovenkant met burst fade is misschien wel de mooiste variant voor de moderne mul. Dit kapsel zorgt ervoor dat je er zonder al te veel moeite gepolijst en stijlvol uitziet.

De beste manier om dit specifieke kapsel te bereiken, is door een beetje haarstylingsproduct te gebruiken. Laat het door je haar lopen en gebruik een kam om het terug te likken. Je kunt ook je vingers gebruiken om wat volume aan de bovenkant toe te voegen.

Ontwerp aan de zijkant

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (13)

Foto @barbersukraine

De side design mullet is een zeer creatief en opwindend kapsel. Deze look is perfect voor diegenen die wat dimensie aan hun haar willen toevoegen. De beste manier om deze look te stylen is door een kleine hoeveelheid gel of pomade te gebruiken.

Laat het door je haar lopen en gebruik een kam om het terug te likken. Je kunt ook je vingers gebruiken om wat volume aan de bovenkant toe te voegen. Bovendien kunt u een stijltang gebruiken om beachy golven te creëren.

Dweil Top

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (14)

Foto @enzo_m3

De mop-top mullet is een trendy kapsel onder mannen die weten wat ze willen. Om deze look te stylen, gebruik je een kleine hoeveelheid gel of pomade en laat je deze door je haar lopen. Gebruik een kam om het haar naar achteren te likken.

Je kunt ook je vingers gebruiken om wat volume aan de bovenkant toe te voegen. Bovendien kunt u een stijltang gebruiken om beachy golven te creëren. Zorg er wel voor dat je niet te veel warmte gebruikt, anders beschadig je je haar.

Side Bangs Moderne Mullets

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (15)

Foto @isaac_sosapro

De side bangs mullet is een uitstekende keuze voor diegenen die wat volume aan hun haar willen toevoegen. Dit kapsel is ook perfect voor mensen met dun of fijn haar.

Er zijn veel manieren om deze look te bereiken, maar het gebruik van een kleine hoeveelheid gel of pomade is het gemakkelijkst. Laat het door je haar lopen en gebruik een kam om het haar terug te likken. Je kunt ook je vingers gebruiken om wat volume aan de bovenkant toe te voegen.

Korte Spikes

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (16)

Foto @shrunknheads

De korte spikes mullet is een uitstekende keuze voor degenen die wat dimensie aan hun haar willen toevoegen. Deze look is perfect voor mensen met dun of fijn haar.

De beste manier om dit specifieke kapsel te stylen is door een kleine hoeveelheid gel of pomade te gebruiken. Maak vervolgens je haar beter door een kam te gebruiken. Ook haartonic*ms maken je haar in dit specifieke geval beter.

Crew Cut Moderne Mullet

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (17)

Foto @barbershopindonesia.id

De crew-cut mullet is een uitstekende keuze voor diegenen die wat dimensie aan hun haar willen toevoegen. Deze look is perfect voor mensen met dun of fijn haar. De beste manier om dit specifieke kapsel te stylen is door een uniek haarstylingsproduct te gebruiken. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig in je haar aanbrengt. Gebruik een kam om het haar naar achteren te likken.

Volledige Golvende

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (18)

Foto @hair__sam

Als het gaat om volume en extra stijl, is deze mulletvariant de beste. Namelijk, de volledige golvende mullet geeft je haar een ongelooflijk volume. Styling is ook leuk; het vereist het gebruik van een kleine hoeveelheid gel of pommade.

Begin met het door je haar te laten lopen en gebruik dan een kam om het haar terug te likken. Je kunt ook je vingers gebruiken om wat volume aan de bovenkant toe te voegen.

Rattenstaart met ontwerp

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (19)

Foto @dynasty_barbers

Naast volledige golvende mul hebben we ook een geweldige stijl genaamd rattenstaart met ontwerp. Nu is dit kapsel spannender en vereist het enige vaardigheid om te bereiken. Als je klaar bent voor de uitdaging, begin dan met het gebruik van een kleine hoeveelheid gel of pomade. Laat het door je haar lopen en gebruik een kam om het terug te likken.

Het moeilijke deel is als het gaat om het maken van een rattenstaart en het houden met ontwerp. We raden je aan om een haarstylingproduct naar keuze te gebruiken en creatief te worden.

Lange trapsgewijze krullen

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (20)

Krullen zijn altijd een beetje onderdeel geweest van mullets. En de lange trapsgewijze krullen zijn de beste manier om je haar te stylen als je krullend haar hebt. Begin met het gebruik van een kleine hoeveelheid gel en breng het zachtjes aan op je haar.

Gebruik vervolgens een kam om in de gewenste vorm te komen. Nadat u klaar bent, gebruikt u uw vingers om wat volume aan de bovenkant toe te voegen. Werk af met zeezoutsprays. Zoals je kunt zien, komen 80’s kapsels groots terug!

Skin Fade Moderne Mullet voor Mannen

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (21)

Foto @shrunknheads

Dit is de modernste mulletstijl. De skin fade mullet is perfect voor diegenen die wat dimensie aan hun haar willen toevoegen. Om deze look te bereiken, gebruik je een kleine hoeveelheid pomade en laat je deze door je haar lopen. Het kammen van je haar zal je ook helpen om de gewenste vorm te bereiken.

Het belangrijkste deel is om een huidvervaging te krijgen. Dit kan door naar een kapper of stylist te gaan. Zodra de perfecte huid vervaagt, gebruik je je vingers om wat volume aan de bovenkant toe te voegen. Je kunt ook een haarspray gebruiken om alles op zijn plaats te houden.

Asymmetrisch

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (22)

Foto @dynasty_barbers

Een andere belangrijke variant van de moderne mul is inderdaad het asymmetrische kapsel. Deze stijl is perfect voor diegenen die dimensie en volume aan hun haar willen toevoegen. De beste manier om deze look te bereiken is door een kleine hoeveelheid gel of pomade te gebruiken.

Kam van daaruit je haar om het haar terug te likken. U kunt altijd uw vingers gebruiken om de gewenste look te bereiken als u meer volume wilt.

Taper Fade

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (23)

Foto @barbersukraine

De taper fade mullet is een andere uitstekende keuze voor diegenen die wat dimensie aan hun haar willen toevoegen. Deze look is perfect voor mensen met dun of fijn haar, omdat trendy kapsels met korte zijkanten meer accent op het gezicht van de persoon leggen.

Het stylen van dit kapsel is ook heel eenvoudig, omdat het vereist dat je een kleine hoeveelheid haarproduct in je haar stopt en het vervolgens stylet zoals jij dat wilt. Zorg ervoor dat je het fade-gedeelte goed doet, omdat het een essentieel onderdeel is van dit kapsel.

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (24)

Foto @shrunknheads

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (25)

Foto @barbershopindonesia.id

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (26)

Foto @erickgomezz1

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (27)

Foto @erickgomezz1

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (28)

Foto @erickgomezz1

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (29)

Foto @isaacbarber7

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (30)

Foto @isaac_sosapro

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (31)

Foto @dynasty_barbers

Korte geschiedenis en heropleving van moderne mullets

Het mulletkapsel werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1970 en was een populaire keuze onder mannen. De reden waarom het zo populair werd, is dat het een gemakkelijke manier was om je haar te stylen.

Het mulletkapsel raakte echter uit de populariteit in de jaren 1990. De laatste jaren is er een revival van dit kapsel en is het weer populair geworden. Zowel mannen als vrouwen dragen nu mullets en vele variaties van dit kapsel. Daarom was dit kapsel toe aan een comeback.

Dingen om te overwegen

Je haartype

Het eerste waar je rekening mee moet houden is je haartype. Dit zal bepalen hoe gemakkelijk het is om je haar te stylen en welke producten je moet gebruiken.

Als je bijvoorbeeld dun of fijn haar hebt, kun je overwegen om een taps toelopende fade mullet te krijgen, omdat het gemakkelijker te stylen is. En omdat tondeuses thuis kunnen worden gebruikt, kunt u deze look snel zelf bereiken.

Aan de andere kant, als je krullend haar hebt, wil je misschien gaan voor de lange trapsgewijze krullenvariant.

Je gezichtsvorm

Een ander belangrijk ding om te overwegen is je gezichtsvorm. Dit zal bepalen welke mulletstijl het beste bij u past.

Dus als je een rond gezicht hebt, wil je misschien een asymmetrische mullet kopen, omdat dit zal helpen om je gezicht dunner te laten lijken.

Als je echter een vierkant gezicht hebt, wil je misschien voor de skin fade mullet gaan, omdat dit je gelaatstrekken zal verzachten.

Uw levensstijl

Last but not least, je moet rekening houden met je levensstijl. Dit is belangrijk omdat bepaalde mulletstijlen gemakkelijker te onderhouden zijn dan andere.

Daarom, als je een drukke levensstijl hebt, wil je misschien gaan voor een huidvervagingsmullet, omdat het gemakkelijk te stylen is en niet veel onderhoud vereist.

Maar als je meer tijd hebt, wil je misschien voor de trapsgewijze krullenvariant gaan, omdat het een beetje tijdrovender is om te stylen.

Uw budget

Last but not least moet u rekening houden met uw budget. Dit is belangrijk omdat bepaalde mulletstijlen duurder zijn om te onderhouden dan andere.

We weten allemaal dat die haarproducten niet goedkoop zijn, dus je moet ervoor zorgen dat je je de producten kunt veroorloven die je nodig hebt om je haar te stylen. Zorg er daarom voor dat je de juiste soort producten voor je haartype krijgt.

Je kunt bijvoorbeeld niet fout gaan met de premium haargroeisupplementen, omdat ze het beste werken voor mulletkapsels.

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (32)

Hoe style je een Moder Mullet Kapsel

Stap 1 – Was je haar

Begin met het wassen van je haar met een goede shampoo en conditioner. Dit zal helpen om je haar gemakkelijker te stylen. Ook als je roos hebt, dan zal het gebruik van anti-roos shampoos die werken wonderen doen voor je stijl.

Vergeet niet om het volledig te drogen als je de uiteinden wilt knippen met de beste zelfkapselgereedschappen zoals een trimmer om een bepaalde stijl te bereiken.

Stap 2 – Breng wat haarproduct aan

Zodra je haar schoon en droog is, breng je er een kleine hoeveelheid haarproduct op aan. Dit zal helpen om je haar gemakkelijker te stylen. En het belangrijkste is dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het stylen ervan.

Bovendien zijn haarproducten geschikt voor haarvoeding en dat kan de mooie uitstraling die je probeert te bereiken verlengen.

Stap 3 – Stijl

Nu je een product op je haar hebt aangebracht, is het tijd om het te stylen. Gebruik een kam of je vingers om je haar te stylen zoals jij dat wilt.

Je kunt haargel of mousse gebruiken om een bepaalde stijl te bereiken. Zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt, want dan ziet je haar er vettig uit.

Stap 4 – Gebruik een haardroger

Zodra je je haar hebt gestyled zoals je wilt, gebruik je een haardroger om de stijl in te stellen. Het is vooral een goed idee om haardrogers te gebruiken voor een snelle styling.

Gebruik een lage warmte-instelling omdat je je haar niet wilt beschadigen. En als je haargel of mousse gebruikt, zorg er dan voor dat je je haar föhnt totdat het helemaal droog is. Anders werkt het product niet goed.

Stap 5 – Snijd de uiteinden bij

Zodra je haar helemaal droog is, kun je nu de uiteinden van je haar trimmen. Dit zal je helpen een bepaalde stijl te bereiken en het zal ook helpen om je haar gezond te houden.

Zorg ervoor dat je niet te veel trimt, want je wilt je moderne mulletstijl niet verpesten. Ontspan en trim beetje bij beetje; daar kun je niet fout mee gaan.

FAQ

Hoe lang moet je haar zijn voor een mul?

Je haar moet minstens schouderlengte hebben. Dit komt omdat je genoeg haar nodig hebt om het te stylen zoals jij dat wilt. Anders kun je niet de look krijgen die je wenst.

Moet ik een mul krijgen?

Als je er zin in hebt, dan ja! Houd echter rekening met uw levensstijl en budget, omdat bepaalde stijlen duurder en tijdrovender kunnen zijn.

Zijn mullets moeilijk te onderhouden?

Nee, dat zijn ze niet. Ze zijn vrij gemakkelijk te onderhouden als u de juiste producten gebruikt en ze op de gewenste manier stylet.

Hoe kwamen mullets aan hun naam?

De naam “mul” is afgeleid van het woord “muilezel”, een type paard. Dit komt omdat het kapsel aanvankelijk werd gedragen door ruiters die een stijl nodig hadden die hun rijden niet zou verstoren.

Is er een manier om mijn mul sneller uit te laten groeien?

Ja, je kunt een paar dingen doen om je haar sneller te laten groeien. Zorg er eerst voor dat je een uitgebalanceerd dieet eet, omdat dit de gezondheid van je haar zal helpen verbeteren. Ten tweede, gebruik een goede shampoo en conditioner die je haar helpen voeden. En ten slotte, zorg voor regelmatige trims om je haar gezond te houden en er op zijn best uit te zien.

30 moderne mullets: stijlen en ideeën voor uw volgende snit - Dutch Hairshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6206

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.